Mierea Nectar d’Or este un îndulcitor natural, o sursă de energie concentrată și un remediu vechi pentru sănătate și vindecare. Mierea este, de asemenea, un ingredient activ în produsele de îngrijire a pielii și frumuseții și subiectul cercetării medicale.

De la albine la apicultor: Cum se face mierea exact?

Mierea noastră Nectar d’Or este un dulce super-aliment și te poate ajuta în milioane de feluri, cât fiecare albinuță.  Albinele fac miere din nectarul dulce de flori pe care îl adună în călătoriile lor și aduc înapoi în stup. Nectarul este transferat de la albinele colectoare la albinele lucrătoare, care procesează lichidul dulce într-un sirop gros și îl păstrează în fagurele de miere.  

Fagurele în sine este alcătuit din ceară produsă de albine mai tinere și turnată în celule în formă hexagonală suficient de solide încât să susțină greutatea mierii. Pe măsură ce albinele muncitoare descarcă nectarul în celule, îl aerisesc cu aripile pentru a ajuta la evaporarea umidității, astfel încât acesta devine și mai gros, mai lipicios și mai rezistent la alterări. Albinele apoi sigilează celulele de fagure cu mai multă ceară pentru a proteja mierea în timpul depozitării.

Apicultorii noștri folosesc diverse metode pentru a stoarce sau pentru a extrage mierea din fagure. Unele metode includ scurgerea mierii pentru a păstra fagurii de ceară, astfel încât să poată fi folosiți din nou, în timp ce altele se bazează pe topirea sau prelucrarea cerii pentru a îndepărta și separa mierea brută. Primim mierea în stare brută în fabrică și pasteurizăm produsul brut pentru păstrarea mierii în formă fluidă mai mult timp.

Cum obține mierea culoarea, aroma și parfumul?

Modul în care mierea arată și gustul său depinde de tipul de floare care asigură nectarul și poate fi, de asemenea, afectate de condițiile meteorologice din diferite regiuni. Mierea mai deschisă la culoare (trifoi, tupelo și lucernă) are, în general, un gust mai blând, iar mierea de culoarea chihlimbarului (din flori de portocale, avocado sau eucalipt) sunt mai moderat aromate. Mierea mai profund colorată, cum ar fi cea de la hrișcă, are o aromă foarte intensă. Mierea polifloră este mai deschisă la culoare.

Puteți să înlocuiți zahărul cu miere în aproape orice fel de mâncare sau băutură. Deoarece mierea este mai dulce decât zahărul, probabil că veți dori să utilizați mai puțin. Mierea este, de asemenea, considerată lichidă, deci este posibil să trebuiască să faceți ajustări la unele dintre rețetele dumneavoastră.

 

 

 

Sfaturi pentru folosirea mierei în mâncarea de casă

Iată câteva sfaturi generale pentru coacerea cu miere:

  • Înlocuiți cu aproximativ jumătate de cupă de miere pentru 2/3 cană de zahăr alb (cu cât aroma este mai puternică, cu atât mai puțină miere aveți nevoie).
  • Reduceți lichidul solicitat în rețetă cu ¼ ceașcă pentru fiecare 1 lingură de zahăr înlocuit.
  • Pentru fiecare jumatate de cana de miere pe care o folositi, adaugati 1/8 lingurita de drojdie de copt împreună cu celelalte ingrediente uscate (daca rețeta nu mai necesită sodă de coacere, atunci nu mai este nevoie să adăugați mai mult).
  • Reduceți temperatura cuptorului cu 25 de grade Fahrenheit pentru a evita rumenirea suplimentară.

 

Moduri utile de a folosi mierea care vă îndulcesc ziua

  • Adăugați câteva picături în dressing-ul sosului vinaigrette pentru a îndulci salata verde și legumele
  • Combinați cu muștar în părți egale și doar un vârf de maioneză pentru a vă crea propriul sos de muștar pentru pui crocant și pentru întindere pe sandwich-uri.
  • Amestecați miere în cremă de brânză sau ricotta; adăugați lămâie rasă, portocala, grapefruit sau coajă de lămâie, sau încercați cu scorțișoară sau ghimbir. Răspândiți crema pe brioșe sau pe pâinea ori utilizați ca glazură pentru brioșe.
  • Turnați miere direct pe felii de pâine cu unt de arahide, este delicioasă combinația.

Combinați cu iaurt și fructe într-un castron și amestecați totul în blender pentru a crea un smoothie.