Știați că primele documentări despre utilizarea mierei au fost scrise de către vechii sumerieni mai mult de patru mii de ani în urmă? Și nu au folosit-o doar ca aliment - au folosit-o pentru beneficiile mierii aduse sănătății

Oriunde găsim miere, există oameni care o folosesc pentru efecte terapeutice.

În ziua de azi, mierea este un medicament fără prescripție medicală administrat pentru majoritatea afecțiunilor de zi cu zi. Culturile de-a lungul istoriei din orice colț al lumii identifică beneficiile de sănătate pe care le are mierea, astfel aceasta mierea merită cu siguranță o încercare, ori chiar mai multe.

Mierea are gust dulce și catifelat, dar de fapt este foarte potentă pentru binele corpului tău. Doar pentru a numi câteva vitamine și minerale, mierea deține în compoziție o suită generoasă de vitamine și minerale esențiale: zinc, potasiu, riboflavina, complex de vitamina b, vitamina c, fier, potasiu, magneziu, fosfat, calciu, cupru, acid ascorbic.

Mierea este adesea percepută ca un medicament natural deoarece conține antioxidanți, capacități antiinflamatorii și antidiabetice cunoscute pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge. Nu foarte multă lume știe, de altfel, că mierea ajută foarte bine la menținerea unor ritmuri circadiene regulate de somn.

Iată 5 beneficii pentru sănătate ale mierei înainte de culcare:

Mierea sporește “hormonul de somn”

Mierea conține triptofan, cunoscut ca un hormon care ajută la relaxare, spunând corpului că este timpul să doarmă.

Păstrează ficatul sănătos

Ficatul are nevoie de combustibil peste noapte, ceea ce face ca mierea să fie perfectă pentru acest rol. Mierea conduce către o creștere ușoară a glucozei, care este necesară pentru funcționarea creierului și a ficatului.

Ajută la reducerea greutății

Consumul de miere înainte de somn poate ajuta corpul să ardă mai multă grăsime peste noapte, deoarece conține doar 64 de calorii per servire și vă oferă o senzație de "burtă plină" pe timp de noapte.

Reduce riscul de diabet zaharat

O linguriță de miere în fiecare noapte este de ajutor să reduceți nivelul glicemiei pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru poate reduce riscurile de a dezvolta diabet.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Mierea naturală conține o mulțime de antioxidanți cunoscuți pentru lupta împotriva radicalilor liberi din corpul uman, care ajută la prevenirea bolilor cardiace și la stimularea sistemului imunitar. Mierea este bogată în polifenoli - un antioxidant care ajută la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.

Beneficiile de sănătate ale mierii includ și tratarea insomniei.

Mierea, consumată înainte de culcare, restabilește alimentarea cu glicogen a ficatului și împiedică creierul să declanșeze o criză de căutare a combustibilului, care vă poate trezi.

Mierea promovează eliberarea melatoninei prin crearea unei suplimentări a nivelurilor de insulină. Acest lucru eliberează triptofanul din creier, care se transformă mai întâi în serotonină și apoi se transformă în final în melatonină.