Unii consideră acest aliment un “aur lichid”, dar majoritatea o știm simplu ca miere, iar cei mai norocoși dintre noi au gustat mierea Nectar D’Or. Folosită pentru aproape 2500 de ani, mierea conține multe componente nutriționale importante pentru corp și minte. Utilizarea sa datează de mai mulți ani; fiind recomandată în multe dintre terapiile tradiționale ale lumii, inclusiv Ayurveda.

Astăzi, mierea este încet integrată în medicina modernă, deoarece studiile științifice încep să observe că mierea este o aplicație topică excelentă pentru vindecarea rănilor. Mierea este apreciată și iubită în întreaga lume nu numai din cauza gustului său, ci și datorită beneficiilor pentru sănătate pe care ni le oferă. Permiteți-vă să vă adânciți mai profund în beneficiile uimitoare de sănătate pe care le are mierea.

Nutrienții cheie

Mierea Nectar D’Or este încărcată cu multe vitamine și minerale esențiale. Vitamine cum ar fi B1, B2, B3, B5, B6, precum și vitamina C se găsesc în miere. De asemenea, conține minerale cum ar fi magneziu, potasiu, calciu, clor de sodiu, calciu, cupru, fier, mangan, sulf, zinc și fosfat.

Beneficii pentru sănătate

Impuls energetic

Carbohidrații sub formă de glucoză și fructoză furnizează corpului și minții energia care poate stimula rezistența și poate reduce oboseala musculară. Mulți sportivi folosesc această mierea minunată ca sursă de energie pentru a le ridica prin antrenamentul lor. În sport și rezistență, mierea poate furniza 17 grame de carbohidrați per lingură și poate fi o alternativă ieftină la gelurile comerciale.

Sursă excelentă de antioxidanți

Mierea oferă un spectru complet de vitamine și minerale, în plus conține și flavonoidul pinocembrin care este unic pentru miere, pentru a susține și promova activitatea enzimatică sănătoasă.

Susține bacteriile bune

Mierea susține Bifidobacteria - prezentă în tractul gastro-intestinal - care este esențială pentru o digestie eficientă și o bună stare de sănătate. Mierea conține pre și pro biotice care ajută la creșterea și activitatea Bifidobacteriei deoarece este un alimente care formează alcaline și este similară cu ingredientele găsite în fructe. Nu fermenteaza in stomac si poate fi folosit pentru a contracara indigestia.

Proprietăți antibacteriene și anti-fungice

Pe baza acestor proprietăți, mierea poate trata alergiile prin întărirea sistemului imunitar și are proprietăți puternice anti-microbiene și antiinflamatorii, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru tratarea rănilor. Are proprietăți antibacteriene datorită naturii sale acide și peroxidului de hidrogen produs enzimatic. Folosirea constanta a mierei întărește corpusculii albi din sânge pentru a lupta împotriva bolilor bacteriene și virale.

Încetineste îmbătrânirea

O parte a procesului de îmbătrânire este legată de scăderea lentă a enzimelor din organism. Mierea naturală este una dintre puținele alimente care ajută la încetinirea epuizării enzimelor prin ingestia de amilază. Amilaza este enzima care descompune zaharurile si carbohidratii.

Alte beneficii

  • Mierea este bună pentru dureri în gât, laringită și faringită;
  • Mierea crudă pot fi utilizată ca adjuvant pentru probleme legate de impotența masculină și infertilitatea feminină;
  • Mierea poate fi aplicată pe eczeme, răni sau sângerări ale gingiilor.
  • Absorbția de calciu și numărul de hemoglobine pot fi crescute cu ajutorul mierei brute pentru a preveni anemia.
  • Mierea poate reduce, de asemenea, colesterolul, crescând în același timp colesterolul HDL (bun).
  • Mierea acționează ca sedativ

Poate ajuta la tratarea acneei minore prin atacarea bacteriilor care provoacă focare în timp ce hidratează pielea pentru a ajuta la întinerire.