Se spune că, în afară de om, nicăieri în lume nu există alte vietăți ale căror eficiență lucrativă se poate compara cu productivitatea din industria albinelor. În interiorul stupilor noștri fiecare albină are o treabă specială de făcut și întregul proces se desfășoară fără probleme

Albinele au nevoie de două tipuri diferite de alimente. Una este mierea făcută din nectar, sucul zaharat care se colectează în inima florilor. Celălalt provine de la anterele de flori, care conțin numeroase boabe mici numite polen. La fel cum florile au culori diferite, la fel și polenul lor.

Un zbor cu albine de la flori la stup

Cele mai multe albine adună doar polen sau nectar. Pe măsură ce nectarul este supt din floare, substanța este stocată în stomacul special de miere al albinei, gata să fie transferat la albinele de miere din stup. Dacă îi este foame, albina deschide o supapă în "sacul" nectar și o parte din sarcina utilă trece prin stomacul ei pentru a fi transformată în energie pentru propriile nevoi.

Albina este o mașină de zbor minunată. Ea poate purta o sarcină utilă de nectar sau polen aproape de propria greutate. Gândiți-vă că până chiar și aeronave cu designul cel mai avansat pot decola cu o încărcătură de un sfert din greutatea proprie și veți aprecia miracolul că albinele pot rămâne în aer cu o astfel de încărcătură.

Când sacii de nectar al albinelor sunt plini, acestea se întorc la stup. Nectarul este livrat la una dintre albinele din interior și apoi este trecut din “gura-în-gură” de la albine la albine până când conținutul său de umiditate este redus de la aproximativ 70% la 20%. Acest proces transformă nectarul în miere. Uneori, nectarul este stocat imediat în celulele din fagure înainte de operația de “gură-la-gură” deoarece unele evaporări de materie sunt cauzate de temperatura de 32,5 ° C din interiorul stupului.

În cele din urmă, mierea este plasată în celulele de depozitare și acoperită cu ceară de albine, pregătită pentru sosirea albinelor nou-născute. Polenul este amestecat cu nectar pentru a face "pâine de albine" și este utilizat ca hrană pentru larve. O albină nou-născută are nevoie de aliment bogat în proteine ​​pentru a ajuta comunitatea albinelor să înflorească.

Înainte de a reveni la floare din nou pentru mai mult polen, albina piaptănă, curăță și se îngrijește de ea însăși pentru a putea lucra mai eficient. De-a lungul ciclului său de viață, albina va zbura și lucra neobosit în colectarea polenului, aducându-l înapoi la stup, curățându-se, apoi plecând pentru mai mult polen.

Albinele căutătoare încep de la stup și caută petece de flori înflorite începând de la vârsta de trei săptămâni. Având în vedere că trăiesc doar șase sau șapte săptămâni, au mult de lucru și puțin timp în care să o facă.

În același timp, un stup poate conține foarte multe albine, iar zborul lor este zgomotos și se aude de la distanță. Este nevoie de 300 de albine care lucrează în jur de trei săptămâni pentru a aduna 450 g de miere. În medie, un stup conține 40.000 de albine.

Mierea Nectar D’Or este produsul unor zeci de mii de ore de lucru, să ne bucurăm de fiecare secundă în degustarea mierii.